Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belirli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler dide önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak muayene edilmesi ve maslahatlevsel yapkaloriın korunması da dirimsel önem taşır.

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir yer da, Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kaliteli bir yangın kapısının elan yüksek bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve daha az tamirat gerektirir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı düzgün sağlayacak şekilde hulliyatlması gereken parkeçe.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çkızılışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre eylem etmesi ve lazım çhileışmaların da buna nazaran gestaltlması gerekmektedir.

Ancak kapıların ne tarafa muhik açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle munis şekilde imalat ve montaj karşılayıcı firmalar açısından en yaşamsal sorulardan biridir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk örgünın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, mimarinın kullanma klası kadar faktörler güçlü olmaktadır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin huzurı silsile, yangın kapıları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri gibi özge yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Her yangın merdiveninin her iki doğrultuında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Başkaca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page